Recreatiepark

DE OUDE MAAS

 

Dorpen en Steden

Recreatiepark De Oude Maas is omringd door leuke dorpjes en interessante steden. Op fietsafstand liggen bijvoorbeeld enkele goed bewaarde oude dorpskernen zoals die van Barendrecht, Oud-Beijerland en Rhoon. Ook het monumentale kerkje van Kijfhoek  uit 1368 in Zwijndrecht en de Pendrechtse Molen, een rijksmonument uit 1731 zijn een bezoek de moeite waard! Ook Kinderdijk ligt op een steenworp afstand.
Niet ver van ons park liggen de steden Rotterdam, Dordrecht en Gouda.


Dordrecht

Deze stad mag zich met recht de oudste stad van Holland noemen. De duizend monumenten bepalen nog steeds het gezicht van deze middeleeuwse stad. Trek uw wandelschoenen maar vast aan! Voor bijvoorbeeld de gezellige stadswandeling: ‘Rondje Dordt’. Iedere zomer overspoelt de Dordtse boekenmarkt met bijna 600 kramen, de straten van het historische centrum. Zie evenementen

Rotterdam

Wereldwijd bekent om haar haven. Een echter aanrader is dan natuurlijk een rondvaart met de Spido .Tegenwoordig staat Rotterdam ook bekend om de moderne architectuur die overal in de stad te vinden is. Denkt u aan de Erasmusbrug en de Kubuswoningen. Leuke attracties in Rotterdam zijn:

-       Diergaarde Blijdorp

-       Euromast

-       Stoomschip SS Rotterdam

-       Museum Boijmans – Van Beuningen

-       Wereldmuseum

-       Winkelen in de koopgoot

Moe van het bezichtigen of winkelen dan kunt u gaan genieten op een van de vele terrassen die Rotterdam rijk is. De bekendste terrassen van Rotterdam vindt u in de Oude Haven of bij Hotel New York.

Kortom een bruisende, gastvriendelijke metropool waar ook  nog eens vele festivals worden georganiseerd (zie ook de evenementenkalender op onze site).

 

Natuur

Liefhebbers van natuur kunnen zich goed vermaken in de omgeving van ons recreatiepark. De natuurgebieden grenzend aan ons park Rhoonse en Carnisse Grienden staan bekend om de (geknotte) wilgen. De Rhoonse en Carnisse Grienden zijn zoetwater getijde grienden: ze staan onder invloed van eb en vloed. Naast de vele vogels die er nestelen vindt u in dit moerasachtige stukje natuur ook bijzondere planten.

Karakteristiek voor de omgeving van ons park zijn ook de polderlandschappen met sloten en boerderijen, dijken en landweggetjes. Dat wordt zeker genieten van fraaie vergezichten en verrassende doorkijkjes op het water. Een fijn gebied met bijzondere flora en fauna waardoor u heerlijk kunt dwalen rustig wandelend, fietsend of misschien neemt u wel uw skates mee? Meer informatie op www.carnissegrienden.nl

Senioren

Recreatiepark De Oude Maas biedt senioren vele mogelijkheden om een fijne vakantie te vieren en heerlijk tot rust te komen…. Vanaf de kant op ons park naar de vele schepen op de rivier De Oude Maas kijken. Of met een boek in de zon, dat is allemaal prima natuurlijk! Maar wilt u toch ook genieten van een leuke omgeving. Dan hoeft u niet ver. Wat denkt u van een rustige wandeltocht langs de rivier De Oude Maas, even pauzeren op een bankje. Of speelt u graag een partijtje golf. Dat kan op de nabijgelegen golfbaan in Rhoon.

Vindt u het ook zo fijn even geen auto’s. Onze camping is autovrij. Prettig... voor als uw kleinkinderen langskomen. Komen de kleinkinderen een nachtje logeren bij opa en oma, vraagt u dan bij het boeken naar een plekje bij ons speeltuintje, geschikt voor kindjes tot 5 jaar.  

Kinderen

Als het maar even lekker weer is kunnen uw kinderen (tot 5 jaar) zich prima vermaken in onze mini speeltuin voor de allerkleinste. Vanuit uw stoel heeft u goed zicht op uw kinders. Spelen maar! Vraagt u bij het boeken naar deze speciale plaatsen.

Leuk:

-          Levendlandbouwmuseum met kinderboerderij en vlindertuin De Kleine Duiker. www.dekleineduiker.nl   Ook kano verhuur

-          Zwembad Inge De Bruijn (overdekt)

-          Waal- en Weidebad Heerjansdam (openluchtzwembad)

-          Recreatietrein, in stand gehouden door Vereniging Maasoever Spoorweg. Het treintje rijdt langs
           de oever van De Oude Maas, door de  bossen, over een spoorbrug en door een spoortunnel.

-          Kinderdoepad Carnisse Grienden

-          Aardbeien, appels of bloemen plukken bij zorgboerderij De Buytenhof in Rhoon. Meer
           informatie op www.debyutenhof.nl

 

Onderstaand de link van VVV Zuid-Holland-Zuid voor nog meer informatie over de omgeving

www.vvvzhz.nl

Wilgenlaantje.jpg
pendrechtse molen.jpg
erasmus_bridge_rotterdam.jpg
dordrecht_gracht.jpg
kerk kijfhoek.jpg
Oudemaashaven.jpg