Recreatiepark

DE OUDE MAAS

 

De getijdenrivier de Oude Maas, waaraan ons park ligt is een goed viswater. Omdat de rivier relatief dicht bij zee ligt, is de getijden werking goed merkbaar: ook voor de vissen die, afhankelijk van hoog- en laagwater, verschillende zones bezoeken om te azen. Met deze wetenschap kan de sportvisser zijn juiste stek goed vinden.

En wat dacht u van de visstand; roofvis zoals snoekbaars en baars is het hele jaar door te vangen, als grote scholen witvis, zoals blankvoorns, de beschutting van de haven opzoeken. In de zomer komt daar de roofblei nog bij, die zich, met name in de vroege ochtend en in het begin van de avond jagend in de stroomnaden te goed doen aan de jonge aasvissen die de rivier rijk is. Grove windes en scholen brasems trekken onzichtbaar voorbij en zijn goed te bevissen en te vangen met de winkle picker. Zelfs meerval wordt regelmatig gevangen en mag sinds 2013 ook gericht worden bevist. Terugzet plicht is nog wel van toepassing!

De dynamiek van de getijden, alsmede de afvoer van regenwater zorgt voor een flinke stroming. Goed voor de visserij, maar pas uw materiaal wel aan. Vanaf de fraaie vissteiger op onze camping of vanaf de oeverzones op loopafstand van onze camping kunt u heel goed uw sportvisserij beoefenen.
Het is niet toegestaan om in de jachthaven te vissen. Wanneer u ligplaatshouder of passant bent of op onze camping verblijft, mag u alleen vanaf het prieeltje aan de waterkant vissen

Ook de bootvisser kan zich op de Oude Maas helemaal uitleven; de rivier heeft een puike populatie snoekbaars, die verticaal vissend, dropshottend of trollend bevist kan worden. Succes gegarandeerd! Verblijft u op onze camping dan kunt u eenvoudig gebruik maken van de op ons park aanwezige trailerhelling. Uw trailer blijft dan gratis en veilig op ons terrein staan.

vissen oude maas 2.jpg
vissen oude maas.jpg